Fotobogen.

Jeg har lavet en produkt test for Saal Digital
Saal Digital er et forholdsvis nyt firma inden for print af billeder m.m i Danmark.

Jeg havde ikke hørt om firmaet før, men hjemmesiden og priserne så fornuftige ud.
Så jeg må nok indrømme at jeg var spændt på hvordan resultatet ville blive. Især fordi de reklamerede med "Lay-Flat indbinding", der gør at man kan lade et billede strække sig hen over midten, uden at blive generet af den sædvanlige krumning i papiret ved bogryggen.

Mit valg faldt på en fotobog, i størrelsen 21x28 cm.

For at lave bogen skal man installere et program på computeren. Det er en god løsning frem for at der skal uplaodes en stak billeder inden man kan gå igang med at lave bogen. Der kan i fred og ro pusles rundt med billederne som man har lyst til. Designet man får lavet på bogen kan gemmes og man kan vende tilbage senere og enten fortsætte eller lave designet om hvis man blevet afbrudt. Nå man er tilfreds med hvordan billederne er sat ind i bogen, uplaodes det hele uden problemer.

Selve kvaliteten af bogen er god, den virker solid og der kan blades mange gange i den uden at bogen tager skade. Dog syntes jeg at tykkelsen på papiret som billederne er trykt på er lige kraftigt nok. Men muligvis er det for at få "lay-flat indbindingen" til at virke, at siderne har den tykkelse.
For at få flest mulig sider ud af bogen, har man valgt også at tælle siden med på indersiden af indbindingen som foto side, det syntes jeg virker lige fedtet nok. Jeg kunne godt tænke mig en papirside som er limet til indbindingen ligesom i en rigtig bog.

Men hold da op hvor "lay-flat" virker, dobbeltsidede billeder lider ikke under en sammenføjning midt i billedet men ligger pænt hen over begge sider uden at helheden af billedet bliver ødelagt. Det er jeg temmelig begejstret for.

Stregkode – SAAL-Digital sætter en stregkode på bogen, med mindre man betaler for at slippe for dette. Stregkoden sættes på både bagsiden og indersiden af bogen, dette kunne jeg overhovedet ikke acceptere på mine billeder. Problem kunne have været løst ved at sætte førnævnte papirsider på indersiden af omslaget. Dette ville have været acceptabel for mig. Så et kæmpe minus fra mig fordi jeg skal betale for at slippe af med stregkoderne.

Men alt i alt en rigtig flot udført fotobog. Bogen er på 26 sider og de tilvalg som jeg foretog gjorde at bogen koster i 351 kr incl porto, hvis man selv skal betale det hele. Jeg fik 225 kr i rabat ved at lave denne anmeldelse.

Anita K har fået sin egen side.

Langt om længe. Endelig fik mine billeder sin helt egen side.
De sidste par måneder har jeg arbejdet på at få en hjemmeside igang med mine fotografier. Det har været et langt sejt træk med at finde ud af hvordan siden skulle tage sig ud og dernæst at få planen søsat. Jeg syntes selv at det er lykkedes ret godt med at få mine billeder præsenteret på en god måde. Jeg håber at I vil tage godt imod siden.